Biografie Rian
Bij Rian was het al op zeer jonge leeftijd duidelijk dat zijn toekomst in de muziek lag. Hij werd als het ware trommelend geboren. Op zeventien jarige leeftijd ging hij dan ook naar het conservatorium en gedurende zijn hele studie was hij vaste remplaçant bij het Limburgs symfonie orkest. Hij behaalde de diploma's klassiek slagwerk, slagwerk lichte muziek en studeerde daarna nog enkele jaren lichte muziek zang en hafa directie. Op achttien jarige leeftijd werd hij gevraagd om dirigent te worden van het jongeren koor van Eijsden, daarna volgden de koren van Banholt, Wylre, Vocal group Magan, the East Church singers en Feeling Young uit Born. Al deze koren zongen bovendien bijna alleen maar arrangementen van Rian. Na vanaf heel jonge leeftijd in diverse bandjes gespeeld te hebben werd hij op achttien jarige leeftijd drummer/zanger van de Rene Krans band, op dat moment begeleidings orkest van vele Duitse zangers. Hij maakte b.v. met Freddy Breck tournees door Canada, Amerika, Duitsland en Oosterrijk. Na enkele jaren verliet hij samen met Jack Coenen en Koen Vergoossen deze band en ontstond Vivelevink, Vivelevink begon als trio, werd daarna een kwartet en toen Rian besloot om alleen nog maar te gaan zingen werd het de vijfmans formatie zoals de band momenteel is. Hoogtepunten waren optredens in 1998 en 2003 in het klein Walzertal in Oostenrijk en de reis naar Curaçao met spetterende optredens waarvan een op de beroemde Mambo Beach. Vivelevink maakte ook drie cd's de single movin' en de albums "zon, zie en medskes" en Vivelevink Live.
In 2000 werd Rian gevraagd om solo op te treden in Gran Dorado parken. In het begin was hij hier nogal sceptisch over. De parken heeft hij maar een half jaar gedaan, dit was namelijk niet te combineren met zijn andere werkzaamheden , maar het solo optreden vond hij een leuke afwisseling. In korte tijd werd hij zeer populair als solo zanger en wordt hij geboekt door kroegen en op feesten door het hele land. Vanaf zijn negentiende is hij als drums en slagwerk docent verbonden aan de muziekschool van Maastricht en sinds 2004 is hij daar tevens coördinator van de pop/jazz afdeling The Lighthouse of Music.   In 2013 kreeg Rian het aanbod om een van de zangers te worden van de negen koppige band big to the future waarmee hij in oktober van dat jaar op tournee door Thailand ging.
Vivelevink Copyright © 2018
Biografie Rian
Bij Rian was het al op zeer jonge leeftijd duidelijk dat zijn toekomst in de muziek lag. Hij werd als het ware trommelend geboren. Op zeventien jarige leeftijd ging hij dan ook naar het conservatorium en gedurende zijn hele studie was hij vaste remplaçant bij het Limburgs symfonie orkest. Hij behaalde de diploma's klassiek slagwerk, slagwerk lichte muziek en studeerde daarna nog enkele jaren lichte muziek zang en hafa directie. Op achttien jarige leeftijd werd hij gevraagd om dirigent te worden van het jongeren koor van Eijsden, daarna volgden de koren van Banholt, Wylre, Vocal group Magan, the East Church singers en Feeling Young uit Born. Al deze koren zongen bovendien bijna alleen maar arrangementen van Rian. Na vanaf heel jonge leeftijd in diverse bandjes gespeeld te hebben werd hij op achttien jarige leeftijd drummer/ zanger van de Rene Krans band, op dat moment begeleidings orkest van vele Duitse zangers. Hij maakte b.v. met Freddy Breck tournees door Canada, Amerika, Duitsland en Oosterrijk. Na enkele jaren verliet hij samen met Jack Coenen en Koen Vergoossen deze band en ontstond Vivelevink, Vivelevink begon als trio, werd daarna een kwartet en toen Rian besloot om alleen nog maar te gaan zingen werd het de vijfmans formatie zoals de band momenteel is. Hoogtepunten waren optredens in 1998 en 2003 in het klein Walzertal in Oostenrijk en de reis naar Curaçao met spetterende optredens waarvan een op de beroemde Mambo Beach. Vivelevink maakte ook drie cd's de single movin' en de albums "zon, zie en medskes" en Vivelevink Live.
In 2000 werd Rian gevraagd om solo op te treden in Gran Dorado parken. In het begin was hij hier nogal sceptisch over. De parken heeft hij maar een half jaar gedaan, dit was namelijk niet te combineren met zijn andere werkzaamheden , maar het solo optreden vond hij een leuke afwisseling. In korte tijd werd hij zeer populair als solo zanger en wordt hij geboekt door kroegen en op feesten door het hele land. Vanaf zijn negentiende is hij als drums en slagwerk docent verbonden aan de muziekschool van Maastricht en sinds 2004 is hij daar tevens coördinator van de pop/ jazz afdeling The Lighthouse of Music.   In 2013 kreeg Rian het aanbod om een van de zangers te worden van de negen koppige band big to the future waarmee hij in oktober van dat jaar op tournee door Thailand ging.
Vivelevink Copyright © 2018